Undervisningsmiljø

På Bøgballe Friskole bestræber vi os på at skabe de bedste rammer for, at der kan ske læring og dannelse hos den enkelte elev. Vi arbejder hver dag med at skabe et trygt og godt læringsmiljø for alle elever på skolen, hvor der både er ro i klassen til fordybelse og en sund social dynamik eleverne imellem.

Fællesskab og trivsel

Et stærkt fællesskab i klassen med rummelige klassekammerater er en forudsætning for et trygt læringsmiljø. På Bøgballe Friskole arbejder vi målrettet med fællesskabet og med trivsel gennem klasselærerens daglige arbejde i samarbejde med skolens AKT-lærere og MOT-coaches. Læs her om vores trivselsarbejde og her MOT-konceptet.

Undervisningen

Vi møder eleverne med velforberedt, meningsfuld og velstruktureret undervisning, der fremmer elevernes nysgerrighed og lyst til at lære. Vi møder eleverne hvor de er, og tager udgangspunkt i de forudsætninger, de hver især har for at lære.

Vi bestræber os på at tilbyde en afvekslende skoledag med tre anderledes emneuger om året, fagdage, udeundervisning, ture ud af huset og lejrskoler for de ældste elever.

Læse- og matematikvejleder

På Bøgballe Friskole har vi to læsevejledere og en matematikvejleder, som sparrer med faglærerne og har ekstra undervisning med enkelte elever eller grupper af elever, som i en periode har brug for ekstra støtte og hjælp.

Inklusion

På Bøgballe Friskole inkluderer vi også elever med særlige behov. I samarbejde med vores skolepsykolog undersøges og tilrettelægges støttebehovet, der laves der handleplaner omkring eleverne, og der følges op på handleplanerne mindst to gange årligt.

Når vi tager stilling til, om vi kan inkludere en elev, ser vi både på elevens ressourcer, specifikke udfordringer og klassens ressourcer både fagligt og socialt.

Forældresamarbejde om læringsmiljøet

Vi ønsker en god og åben dialog med forældrene omkring læringsmiljøet i klassen og elevens egen udvikling og læring. Vi ønsker et højt informationsniveau mellem skole og hjem. Dette styrkes gennem forældremøder i efteråret og to skole-hjem-samtaler årligt. Læs mere om forældremøder og skole-hjem-samtaler her.

Det er vigtigt for læringsmiljøet, at alle elever møder skoleparat og velforberedte op til skoledagen. Det er dermed hjemmets opgave at sørge for, at barnet er udhvilet, har fået morgenmad og en madpakke med, samt har forberedt sig til den kommende skoledag. Læs mere om vores forventninger til forældre her.

Vi ser forældrene omkring klassen som ”den usynlige klassekammerat”, hvilket betyder, at vi forventer af forældrene, at de hjemmefra støtter op om både læringsmiljøet, klassens trivsel og sammenholdet; både gennem måden hvorpå man taler om medarbejderne og klassekammeraterne i hjemmet, men også gennem at deltage i de klassearrangementer, som planlægges af forældrerepræsentanterne.

Har du spørgsmål til os?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os.