
Forældresamarbejde
Ar drive en friskole foregår i et stærkt og tæt samarbejde mellem skole og hjem. Gennem en god og åben dialog, ønsker vi at skabe trivsel og faglig udvikling for alle elever. Hvis du som forælder undres over noget, så kontakt:
1. Læreren. 2. Skolens ledelse. 3. Et bestyrelsesmedlem.
Har du en god idé, så giv den gerne videre – vi er meget modtagelige.
Forventninger til forældrene
Hovedansvaret for undervisningen ligger hos læreren, men forældrene har et medansvar for barnets læring og trivsel. Derfor forventer vi, at du sørger for:
- at holde dig opdateret og søger information om skolens aktiviteter via ForældreIntra
- at deltage aktivt i møder, sammenkomster og arrangementer mm.
- at bakke op om skolens holdninger og værdier
- at barnet møder med gode forudsætninger dvs. udhvilede, trygge, tillidsfulde, mætte, forberedte med lektier og hjælpemidler (penalhus, gymnastiktøj, it-udstyr mm.)
- at barnet også hjemmefra lærer gode vaner (respekt for andre, positiv omtale af andre, passe på ting, oprydning osv.)
- at alle elever har madpakker med, som giver energi til læring og leg.
Skolen kan i løbet af året have brug for hjælp af forskellig art, fx at stå post til et løb eller praktisk arbejde. Vi vil opfordre forældre til at involvere sig i skolen med de kompetencer og muligheder, man har. Bestyrelsen har oprettet en ressourcebank, hvor du kan melde ind med de arbejdsområder, som du ønsker at deltage i. Som forældre kan det give et godt indblik i sit barns hverdag, når man indgår i fællesskaber til løsning af diverse opgaver.
Forældremøder
Der afholdes ét forældremøde årligt i hver klasse i skoleårets begyndelse. Forældremøderne har flere formål:
- at informere forældrene om skoleårets gang, undervisningsforløb mv.
- at skabe rum for debat om emner i og udenfor skolen, der er aktuelle i forhold til det alderstrin, børnene befinder sig på (eks. spise-legegrupper, fælles aftale om mobiler og sociale medier, rammer for klassefester, mv.)
- at skabe bedre og mere direkte kontakt mellem forældrene i klasserne.
Skole/hjem-samtaler
Der gennemføres to skole/hjem-samtaler pr. år, aktuelt af 15-20 min. varighed. Samtalerne er en dialog mellem skole og hjem, hvor der fokuseres på trivsel, indsats og aftaler om fremtiden.
I indskolingen er eleven ikke med til skole/hjem-samtalerne, men læreren afholder elevsamtale med barnet i skoletiden. På mellemtrinnet og i udskolingen deltager eleverne i skole/hjem-samtalerne.
Forud for samtalerne udarbejder lærerne en meddelelsesbog for den enkelte elev. Den findes på ForældreIntra. Meddelelsesbogen integreres ofte i skole/hjem-samtalerne. Det er derfor vigtigt, at forældre og elever har læst dokumentet inden samtalerne.
Forældrerepræsentanter
På forældremødet i begyndelsen af skoleåret vælges fire forældrerepræsentanter blandt forældrene til klassens elever. Du kan forvente at sidde i forældrerådet mindst én gang i løbet af barnets skolegang.
Repræsentanternes opgave er bl.a. at koordinere forældreopgaver i forbindelse med skolens traditioner og begivenheder samt arrangere sociale arrangementer for den enkelte klasse.
Klasseopgaver
Disse opgaver kan ændre sig fra år til år
0.kl. Ingen opgave
1.kl. Stå for kaffe/te og brød ved generalforsamlingen
2.kl. Ingen opgave
3.kl. Stå for fiskedam ved julestuen
4.kl. Hjælpe i køkkenet ved julestuen fra kl. 9-13
5.kl. Opstille og stå i tombolaen i julestuen
6.kl. Bage burgerboller til caféen ved julestuen. Medbringe kage og/eller frugtfad til forårskoncerten. Oprydning efter forårskoncerten.
7.kl. Salg af mad i caféen ved julestuen. Hjælpe med servering af mad ved grillaftenen i august 2025.
8.kl. Stå for bankospil ved julestuen
9.kl. Oprydning efter julestuen sammen med 0. kl