Fokusfag for 8. - 9. kl. 2019/2020

I 8. - 9. klasse skal eleverne vælge fokusfag. Det er fag, hvor vi i korte forløb sætter fokus på en interesse eller noget, vi gerne vil fordybe os i. Hver elev har to fokusfag i løbet af skoleåret - et om efteråret og et andet om foråret. Fokusfag foregår 10 mandage i efteråret og 10 mandage i foråret kl. 13.00 - 14.35.

Eleverne kan i 2019/2020 vælge mellem nedenstående fokusfag

Alene i vildmarken
Vi undersøger, hvad der kræves for at overleve i det fri. Hvad kan man finde af spiselige “ting” i løbet af året, og hvad er vigtigt for at kunne klare sig derude? Vi slutter af med en overlevelsestur i det fri. Vælg dette, hvis du er klar på at prøve dine grænser af.

AV til skolefesten
Kan du lide knapper, ledninger og få ting til at virke? Så skal du være med til at lave lys og lyd til skolefesten for 0.-6.-klasse. Det meste af tiden vil ligge i ugen med skolefesten, hvor vi bruger aftener og eftermiddage på at stille op og holde lydprøver.

Filmproduktion

Her får du mulighed for sammen med andre at arbejde med filmproduktion. Det kunne være kortfilm, reklamefilm, musikvideo eller lign. Kvaliteten forbedres, når vi bruger stativer, lys og gode mikrofoner. Med videoredigeringsprogrammet WeVideo kan vi lægge lag på lag af fede effekter. Vælg dette, hvis du gerne vil afprøve dit talent foran eller bagved et kamera.

Flademaleri
Så er det tid til maling, lærred og pensler. Med udgangspunkt i flademaleri og dit portræt (eller selvvalgt person) får du skabt et smukt maleri.

Jeg glæder mig til at komme på et farverigt eventyr med jer.

Fodbold

Dette er for dig, der elsker fodbold - både ude og inde. Det fleste gange tager vi bussen til Kragelund Efterskole og bruger hallen. Vi skal spille en masse fodbold, men vær også forberedt på opvarmning og teknikøvelser.

Mød din fremmede nabo
Hvem er det lige der bor omkring os? Vi er et lille land, men med mange nationaliteter. Vi skal møde vores fremmede nabo. Sætte os ind i deres kulturer, og måske lære dem om vores. Besøge asylcenter, lave interviews. Kan vi overhovedet snakke sammen? - hvilket sprog? Evt. arrangere en aften hvor vi kan byde indenfor til en kulturaften. I skal være med til at præge faget. Hvordan bliver vi klogere, får nye kontakter til vores fremmede nabo?

Ultimate
Hvis du kan lide at være udenfor og spille med en disc (frisbee), så er dette valgfaget for dig. Ultimate er et holdspil, hvor alle kan være med. Det bygger på gensidig respekt, for der er ingen dommer. Vi skal lære spillet, reglerne, teknikken bag kastene og selvfølgelig spille en masse ultimate.

Volleyball
Volleyball er spillet, hvor man hele tiden kan udvikle sig, og hvor alle mand på banen har stor betydning.
Vi skal spille en masse gode kampe, men der vil også blive arbejdet med tekniske og taktiske øvelser, så vi hele tiden kan blive lidt bedre.
Så har du lyst til at have det sjovt, få styr på din smash og sved på panden, så er volleyball lige noget for dig!